zaterdag 18 juli 2009

Eigen frontje automaat populair bij skimmers

Skimmers brengen steeds vaker een eigen frontje aan op pinautomaten om zo de pincode van passen te weten te komen.
De nieuwe frontjes zijn in de praktijk nauwelijks van de echte te onderscheiden en worden door pinners dan ook niet of nauwelijks herkend. In Putten is onlangs een skimapparaat ontdekt en ontmanteld.

De toename van het skimmen is voor PvdA-Tweede Kamerlid Ton Heerts uit Apeldoorn inmiddels reden te bepleiten dat justitie en politie meer ruimte krijgen om skimmers aan te pakken.

Grote nadeel is dat skimmers nu alleen mogen worden vervolgd wanneer ze op heterdaad worden betrapt. De aanwezigheid van een skimapparaat in de auto is niet strafbaar. Heerts wil dat dit wel wordt verboden. Het in de auto vervoeren van inbrekerswerktuigen is bijvoorbeeld wel strafbaar.

Heerts wil dat een landelijk team wordt gevormd dat de strijd gaat aanbinden met het skimmen. Hij vindt verder dat mensen vaker aangifte moeten doen van skimmen. Te vaak wordt dat volgens hem nu nog niet gedaan omdat mensen toch het geld vergoed krijgen van de bank.

Woordvoerder Anton de Ronde van de politie Noord- en Oost Gelderland roept mensen op uiterst attent te zijn bij het pinnen. Een vals frontje is soms te herkennen aan het feit dat de pas moeizaam in de gleuf is te stoppen. Aangeraden wordt dan onmiddellijk met pinnen te stoppen en bank en politie te waarschuwen.

Ook is het zaak te kijken of de pasmond van het apparaat overkomt met de afbeelding die hierop staat.
Bron:Tros opgelicht

thuis zijn heeft ook voordelen,klik hier.