vrijdag 12 juni 2009

De ene inboedelverzekering is de andere niet

AMSTERDAM - De premies waartegen consumenten hun inboedel verzekeren, lopen flink uiteen. Het prijsverschil tussen de goedkoopste en duurste inboedelverzekering bedraagt gemiddeld 123 procent. Zo kan een gezin op een inboedelverzekering tot 100 euro per jaar besparen. En kost een allrisk verzekering bij goedkope verzekeraars zelfs minder dan de extra uitgebreide dekking van de meeste maatschappijen.

Kortom, Nederlanders kunnen niet alleen veel geld besparen, maar tegelijkertijd ook hun dekking verbeteren. Dat blijkt uit onderzoek van Verzekeringssite.nl.

Premies inboedelverzekering per regio

Verzekeringssite.nl onderzocht dertig inboedelverzekeraars op basis van het profiel van een gezin met kinderen woonachtig in een 4-kamer appartement met een inboedelwaarde van €49.000 (waarvan €1.000 aan sieraden en €4.900 aan apparatuur).

In elke gemeente is sprake van forse premieverschillen. Door zelf inboedelverzekeringen te vergelijken, zien consumenten direct hoe groot de besparing voor hun eigen situatie bedraagt. Overstappen naar een goedkope inboedelverzekering wordt steeds eenvoudiger. De meeste maatschappijen hanteren eenjarige contracten. Sommige verzekeraars zijn zelfs per direct opzegbaar.

Wat dekt een inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering dekt het verlies of beschadigd raken van de inboedel. Er zijn drie soorten dekkingen: uitgebreid, extra uitgebreid, allrisk (of meest uitgebreid). De extra uitgebreide dekking vergoedt de meest voorkomende schades. De allrisk verzekering biedt daar bovenop dekking tegen ieder “van buiten komend onheil”. Beter kan een consument zijn inboedel niet verzekeren.

(bron:telegraaf.nl)